Gezellige (Jeu de ) Boel

Wijkvereniging Ypestein laat zich door regen niet uit het veld slaan!
Bij Petanque denk je natuurlijk aan gemoedelijke ambiance, wijntje, stokbroodje, wereld worpen afgewisseld met afzwaaiers en natuurlijk een aangenaam zonnetje!
Zondag 8 juli waren alle ingrediënten op eentje na volop aanwezig. De regen won het van de zon. Maar een oversized partytent bood alle andere aspecten onderdak en vanonder een droog dak konden we werpen op het jeu de boules veld aan de Ypesteiner laan. Voeg daar een Oldtimer camper aan toe voor de catering en alles was weer onder controle!
Erg leuk was de mix van deelnemers! Volslagen nieuwelingen, enthousiaste wedstrijdspelers tot en met een voormalig Nederlands kampioen! Hiermee kwamen de essenties van het spel, of moeten we sport zeggen, goed naar voren. Voor iedereen toegankelijk, met duidelijk verschil in niveau, maar evengoed spannend. Tenminste als er met paren gespeeld wordt en de talenten en de “rookies” evenredig verdeeld zijn. Liet veteraan Ruud (Nederlands kampioen 2011) zich aanvankelijk niet verder niet dan advies en tips geven, na een uitdaging liet hij zich toch verleiden om zijn boules te pakken. En dan krijg je een staaltje van zowel tactiek als van techniek te zien. Waarmee hij liet zien dat er een verschil kan zitten tussen een spelletje en een sport!
Deze middag smaakt naar meer, zeker bij mooi weer! Ruimte genoeg, boules genoeg, dus agenda raadplegen? Trouwens, wat let jou om lekker met familie en vrienden zelf van de baan gebruik te maken? Gebruik van jeu de Boules set is voor iedereen gratis. Ook leuk voor een verjaardag /partijtje of familiedag. Een mailtje naar : wijkverenigingypesteinotmail.com met de vraag om het aantal sets is genoeg, dat stokbroodje kun je zelf wel smeren!

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157630481475080″]